Archív článkov
Kotlíkový guláš
30.04.2014 11:56
Postup prípravy receptu
1
Deň pred varením si mäso odblaním a pokrájam na kocky. Hovädzie používam z krku alebo močing a bravčové zásadne pliecko. Pokrájané mäso napácujem. Pác si zarobíme z oleja, mletého korenia, kmínu a pretlačeného strúčka cesnaku. Soľ nedávam aby mäso...
Makový mrežovník
30.04.2014 11:47
1
Suroviny na cesto zmiesime a rozdelíme na tretiny. Jednu tretinu si odložíme na mriežky,zvyšné dve tretiny vyvaľkáme na placku, ktorú preložíme na plech.
2
Uvaríme si klasický puding podľa návodu. Do horúceho pudingu zamiešame mak. Po vychladnutí...
Žemľovka
30.04.2014 11:10
Postup prípravy receptu
1
zĺtka oddelíme od bielkov.2 vanilkové cukry,kryštálový cukor 6 pl, a žĺtka vyšľaháme do peny,postupne pridávame mlieko.Vymastíme a strúhankou vysypeme plech,alebo zapekaciu misu.Do tejto zmesi namáčame na polovice prekrojené želme.Mokré žemle nasiaknuté vaječnou...
Čokoládové medailóniky
30.04.2014 10:50
Postup prípravy receptu
1
Čokoládu si najprv musíme temperovať. Nie je vhodné ju len tak roztopiť, je treba postupovať podľa jedného z mojich postupov. Prečo? Bezcitným zahriatím čokolády kakaové maslo, ktoré sa v čokoláde nachádza, stratí svoju štruktúru. Nie je to maličkosť, čokoláda by...
Cesar šalat
30.04.2014 10:28
Cézar šalát
Suroviny na 4 porcie
1 - 2 hlávky rímskeho šalátu
parmezán na hoblinky
opekané bagety
dresing
Rímsky šalát rozoberte na listy a dôkladne ich umyte. Pozor však pri manipulácii, aby sa listy nepolámali. Listy čo najlepšie osušte, inak by kvapôčky vody zálievku...
Václavíkové pokusy !
30.04.2014 07:55
Že tekvica nemusí plávať len v polievke sme tak trošku naznačili už v závere článku Valašská kuchyňa v súčasnosti. Verte či neverte, ale aj tak zdanlivo „obyčajná“ surovina ako tekvica môže v kuchyni poslúžiť na mnoho spôsobov.
Pavel Václavík, nám už veľmi dobre známy šéfkuchár...
úvod
30.04.2014 00:53
Znamenitý recept je často výsledkom dlhých a trpezlivých pokusov, niekedy však vznikne náhodnou kombináciou ingrediencií, inokedy je výsledkom šťastnej inšpirácie. Akýmkoľvek spôsobom sa nám podarí pripraviť jedlo, alebo vylepšiť recept, nemusí byť výsledok vždy vynikajúci.
Je však pravdou, že...
Záznamy: 1 - 7 zo 7